sobota 5. září 2020

Dobří a špatní duchové

Jak víme Duch, je otisk naší vlastní duše, otisk našeho vlastního vědomí. Když zemřeme jsme Duchem vždy, pokaždé, protože nemáme tělo. Nejsme však Duchem na věčné časy. Máme možnost výběru. Když jsme Duchem odhodíme svůj tělesný fyzický šat, který nám dává v realitě tělo. Naše tělo je však pouhou naší iluzí. O tom bych však jednou napsala ráda článek, je to totiž zajímavé téma, jak vlastně si tvoříme náš lidský oděv duše. Duch je spíše pro nás žijící pojem zbloudilé duše, ducha, který nenašel klid.





Jak to s těmi Duchy vlastně je? Jsou hodní? Jsou zlý?

Asi na úplný začátek bych měla napsat, že Duch může a často spadá do nějaké skupiny duchů. Asi každý z nás zná pojem Poltergeist.

Poltergeist 

Poltergeist je duch, který hýbe věcmi, který nás straší. Ten spadá do pozemských duchů. Pozemský duch je duch člověka, který žil na Zemi jako člověk. To jestli je zlý či ne spíše záleží na jeho vlastní povaze. Né každý duch je zlý a né každý Poltergeist je zlý.

Duchové Eelemtů

Máme pak další typy duchů, Elementární duchové, tzv Elementálové jsou duchové bytostí daných elementů - spadají do tzv. Nadpřiřozených bytostí. Element ohně - Salamandři, Element vzduchu - Sylfy,

Element země - Gnómové a trpaslíci, Element vody - Vodní panny, Rusalky, Vodníci .... Duchové předků ty máme každý z nás, jsou to duchové, kteří nás vedou dál, pomáhají nám a máme jejich charakterové vlastnosti svého rodu - né však ve všem na to pozor.

Duchy předků hodně uctívali například indiáni, aby je ochraňovali při lovu a náročných cestách.

Duchové místa zde často vznikají tzv Urbanistické legendy - městské legendy. Každá čtvrť , každé místo má nějakou tu svou energii a ta je opět dobrá a nebo "zlá". Hrozně moc nerada používám slovo Zlý. Nikdo nejsme zlý. A pokud ano, on je to jen dočasný stav a tak to bývá i právě u zbloudilých duší.

Duchové účelu, Duchové zvířat, Duchové lesa ( s těmi nejčastěji pracuji)

Z duchů často vznikali samostatné dané Božstva. Typů duchů je hodně, ale to by vyšlo na samostatné téma (Tak snad jednou , ... když budete chtít)

Zbloudilé duše 

Zbloudilá duše je duch osoby, která zde uvíznula. Náš svět se nachází zhruba ve prostřed všeho, ale není to tak úplně prostředek, ale pro vizuálnější formu jsme tak nějak uprostřed a jsme dokonce ze všech světů, které já znám nejblíže tomu, čemu říkáme Peklo. Zbloudilá duše zde uvízla z možných důvodů a tím může být násilná smrt, ale také i velmi rychlá smrt, kdy třeba člověk umřel velmi nečekaně a rychle.

Zbloudilou duší se člověk stane i když, ale se nedokáže sám smířit se smrtí a je si vědom, že ještě nenastala jeho chvíle. Zbloudilé duše nemusí být vždy zlé. Jsou každopádně ale nebezpečné. Je to jako protivný člověk, nevrlý, zmatený, neorientovaný v prosoru a času. Ono někde uvíznout není totiž nic příjemné. Když se zasekneme ve výtahu tak rozhodně nejsme na vrcholu blaha a pokud trpíme fobií z malých prostorů je vymalováno. Tak si vemte teď takovou duši. Je vzteky bez sebe, často neví kde je, když ví kdo a kde je, chce pryč a nejde to.

Duchové nás volají Proč se nám někdy stává, že slyšíme a vidíme paranormální jevy? Je to nějaká duchovní schopnost nebo je to přirozené a proč s námi Duchové chtějí komunikovat. Takový duch je často jako dítě a chce pozornost, na to si časem zvyknete. Nás to děsí a otravuje, on často jen chce na něco upozornit a jeliko vlastně nežije a není, tak jak upoutat naší pozornost než tu a tam něco shodit, něco pustit Tv, rádio, otevřít okno atd.

Nechtějí ublížit 

Neznám příliš duchů, kteří by chtěli ublížit, ale jsou tak frustrovaný, unavený a zmatený, že žádají o pomoc. Někdy nás dokáží i ochránit, varovat nás a tak nám pomoci. Sami takovýmto skutkem, který si ani sami neuvědomili dostanou přímou vstupenku nahoru. Duch často poukazuje na svůj život , na události, které sám nevyřešil.Vede vás k místům, která jsou pro něj důležité.


Jak pomoci zbloudilé duši 

Zkuste vnímat každý signál, který vám takový duch poukazuje, někdy to jsou i zdánlivé maličkosti. Sbírejte pomalu indicie. Někdy to je až velmi titěrná detektivní práce. Zkuste mu pomoci. Já třeba se vždy za takovou duši modlím a vždy se snažím, aby šel ke světlu. Můžete pomoci takovému duchu se dostat do vyšších sfér stejně jako když pracujete na svém vlastním Duchu. Vizualizujte si bílí ochranný kruch, kouli. Dopřejte si koupel v bylinkách, vyvoňte prostor Levandulí a nebo možno Šeříkem. Větrejte a snažte se svými myšlenkami takového Ducha odpoutat od prostoru kde se nachází.

Když takový Duch nalezne klid, často se k vám i může vrátit na návštěvu, protože ví, kdo mu pomohl.

Napsala pro Vás Dariya, cesky-tarot@seznam.cz 


Info: Je na každém z vás jak si vyloží můj článek, mé povídání. Své vlastní názory nikomu nevnucuji a nechávám na každém, aby si z toho vzal co sám potřebuje.















Žádné komentáře:

Okomentovat

Obserwatorzy