sobota 5. září 2020

Démonologie - Démon Valak

V mém prvním dílu Démonologie, který budete moc sledovat zde na blogu a na youtube bude věnovaný démonu se jménem Valak.



Říkáte si, že už jste to jméno někde slyšeli? No aby ne. Určitě vám něco říká film The Nun - Sestra. Sestra zde myšlena duchovní řádová sestra - Jeptiška je režisérským spin offem na film v Zajetí démonů.



Valak vůbec není jeptiškou. Jak nám vyobrazuje hororový snímek z roku 2018. Valak má podobu malého cherubína , malého hošíka, ale nenechte se vůbec zmást. O nevinnost se zde opravdu nejedná. Je dobře popisován například v grimoáru Malé Šalamaunovi klíčky, který známe třeba pod názvem
Clavicula Salomonis Regis nebo se můžete hodně užitéčné dozvědět v knize Goetia sborník lóže OLDM, viz obrázek níže.

Valac je šedesátým druhým démonem a nazývá se také jmény Ulac, Ualac, Volac, Volach, nebo také Doolach. Slouží atributům : Pravdivé informace a  skryté poklady a vidět draky. Říká se mu také démon prezidenstký. Vládne třiceti osmy duchům. 

Je film The Nun - Sestra natočen podle skutečné události? 

Doporučuji shlédnout film Jméno růže z roku 1986  hlavní roli se ukázal Sean Connery. Film je natočen podle velmi známé stejnomenné knihy od Umberta Eca. Jméno růže patří i mezi maturitní četbu, takže předpokládám, že jí znáte.

V tomto filmu mnich William z Baskerville (Connery) a jeho učeň (Christianem Slater) cestují do benediktinského opatství v severní Itálii, aby vyšetřili záhadnou smrt slavného mnicha. Poslední osoba, která mluvila s mnichem, je nalezena mrtvá v kádě s prasečí krví. Obyvatelé kláštera se obávají, že za vraždami stojí Ďábel.



Klášter ve filmu Nun - Sestra. Je rumunský klášter ve filmu skutečný?

Ano. Ve filmu je kněz a začínající jeptiška, mladá sestra posláni do opatství v St. Carta v Rumunsku na počátku 50. let, aby vyšetřili záhadnou sebevraždu mladé jeptišky. Film byl natočen na místě v Rumunsku, kvůli hojnosti strašidelných hradů a gotické architektury v zemi. Náklady na natočení v Rumunsku byly mnohem levnější než natáčení v jiných částech Evropy. Skutečný klášter Carta je bývalý benediktinský klášter založený v roce 1200. v jižní Transylvánii v Rumunsku. Klášter dnes funguje jako luteránský evangelický kostel.

Démon Valak se zjevuje jako malý chlapec na drakovi a nebo také, ale jako chudý stařec. Jeho sigilistický znak je tento.


Znak démona Valaka

O sigilistické magii bych se zde na blogu ráda ještě rozepsala v samostatné rubrice. Kdo by o toto téma měl později zájem. 

Valak jak jsme už psala odpovídá pravdu a ukazuje draky, po vyvolání poté odchází stropem. Může také ukazovat šťastná čísla. 


Napsala pro Vás Dariya , cesky-tarot@seznam.cz 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Obserwatorzy