středa 29. července 2020

Tibetský týdenní výklad karet - 19.7. - 5.8.2020

Dobrý den přátelé, poutníci a návštěvníci webu Spiritual Artem. dnes jsem si pro Vás připravila meditativní malý výklad karet a to na jednu kartu. Dnes je 29.7.2020 a tento výklad karet není však jen určený na tento den, ale po zbytek tohoto týdne. 




Buddha 


Známý rovněž jako Siddhártha Buddha, Buddha Gautama, Pán Gautama. Jméno Buddha znamená „Osvícený nebo Probuzený." Princ Gautama Siddhártha se údajně narodil za úplňku dne 8. května /na přesný rok existují různé názory, ale zřejmě se tak stalo v roce 500 před Kristem/ a vyrůstal v blahobytu za palá­covými zdmi. Když vyrostl a začal vycházet z paláce, viděl chu­dobou postižené, nemocné a staré lidi, o jakých předtím nic nevě­děl. Rozhodl se mírnit utrpení, jehož byl svědkem, vzdal se svého královského titulu a bohatství a odešel z paláce. 

Žil asketickým životem, ale ten mu nepřinesl osvícení, po kte­rém toužil. Posadil se pod strom bódhi a rozhodl se, že nevstane, dokud nedosáhne plného osvícení. Byl večer, měsíc byl v úplňku, zhluboka dýchal a zaháněl žádosti těla a obavy mysli. Jakmile překonal tyto nižší energie, začal se rozpomínat na své minulé životy. 

To mu pomohlo uvědomit si nekonečnost života a pocho­pit, jak překonat nešťastnost, bolest a smrt. Jakmile vstal, stal se Buddhou. Buddhovo učení o odpoutání se od utrpení a příklonu k vnitř­nímu míru se stalo základem buddhismu. Protože osobně poznal oba extrémy života - jako bohatý princ a jako asketa - přišel Buddha s tím, že klíčem k šťastnému životu je „střední cesta", neboli umírněnost ve všech věcech. Můžete zjistit, že Buddhu budete spíše cítit než slyšet. Když ho přivoláte, pocítíte pravděpodobně v srdci závan vřelé lásky. Je to důkaz, že jste v kontaktu s jeho láskyplnou přítomností.



Pomáhá: 


 * s rovnováhou a umírněností ve všem 
 * cítit radost * nabýt klidu, vnitřního i vnějšího 
 * s duchovním růstem a pochopením



INVOKACE 

Tiše seďte a soustřeďte se na zvuk vašeho dechu. Všimněte si, že se při naslouchání zpomaluje. Poslouchejte, jak vám srdce bije v souladu s vaším dechem. Představujte si, že hluboko ve vašem nitru existují kouzelné dveře. Jsou krásné, bohatě zdobené sym­boly a krystaly. Požádejte od srdce o spojení s Buddhou. 

Pak si představte, jak se dveře otevřou a že ho za nimi ve vašem nitru vidíte. Pokračuj­te v hlubokém dýchání a v dechu pocítíte, že jste spojený s milo­vaným Buddhou. Naplňte si srdce jeho sladkou laskavostí, jeho jemnou sílou a jeho jistotou. Položte mu jakoukoliv otázku chcete a odpověď pocítíte v srdci a těle a uslyšíte ji rovněž řečenou šeptem vaší mysli. Všimněte si, že všechna Buddhova slova jsou vyřčena s nejvyšším respektem k vaší osobě i všem ostatním, kterých se týkají. Jakmile setkání skončí, poděkujte mu.

Kdo by chtěl přímo individuální výklad karet může mě kontaktovat na email:

cesky-tarot@seznam.cz a nebo spiritualartem@gmail.com , schránka je sloučená pod jeden stávající emailový účet takže nebojte email dorazí vždy. 

Výsledky hledání

Výsledky vyhledávání na webu

Namasté / S pozdravem a přáním krásného dne přeje Dariya (Darina Jakubičková) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Obserwatorzy