čtvrtek 3. září 2020

Rituály a ceremonie v praktickém životě - Rituál hojnosti

Rituály a ceremonie v praktickém životě, byli dříve věci, které se dělali běžně. Nejen při oslavách nějakých svátků - dnes nazývaných sabatů. Dříve lidi přistupovali celkově k víře trochu jinak. Víru brali jako přirozenou součást života. Magické rituály a ceremonie měli v každodenním chodu života. Byly však i rituály, které se dělali vyjímečně a nebo při vzývání nějakého dobrého ducha, či božstva.



Kdy se obrátit na sílu rituálu?

Asi každý z nás někdy procházel velmi těžkým obdobím, kdy už jste nevěděli třeba kudy kam a tak vás ve vší záležitosti napadla právě rituální magie. Není to však tak jednoduché jak by se zdálo, ale zase to není nic co by se nedalo zvládnout. Spíš je to o nás samotných.

Rituál je obřad, který vám energeticky pomůže ve vaší záležitosti. Je to v podstatě praxe. Praktická činnost. Vše co si o magii člověk nastuduje, byť student magie, který chce být mágem, šamanem, či druidem tak jeho poznatky z počátku učiva jsou pouze teoretické. Všechna teorie ale je k ničemu, když to co se naučíte nevyužijete prakticky a k tomu už nám slouží právě praktická část jako je rituál, obřad, ceremonie.

Je rituál pro každého? 

Ano, pokud máte nějakou víru a věříte jak sobě tak právě ve váš záměr, tak by se dalo říct, že už jste na půl cesty úspěchu. Né nadarmo se říká - Víra je polovina úspěchu, Zaťukej a bude ti otevřeno, Věř a bude ti pomoženo, atd ....

Takže pokud máte v sobě aspoň špetku upřímné víry ve váš záměr, tak pro vás rituál je třeba i správnou věcí.

Nepleťte si rituál se zázraky

Jestli očekáváte, že když provedete nějaký rituál pro váš záměr, že se vše hned vyplní do puntíku tak jak chcete, tak tady vás hned zarazím. Tak to NEFUNGUJE! Mnoho lidí, když třeba ke mě příjde na výklad karet a nebo si je objedná jako online rozhovor, tak očekává, že všechno co karty jsou schopny vidět a říct tak se vše splní. Jedna věc je vidět, druhá věc je mít to v ruce. Tak to funguje i v tématice Zákonu přitažlivosti, což je vlastně zjednodušeně magie myšlenek. Vysnít si a držet myšlenku je jedna věc, druhá věc je pozitivní smýšlení a víra, ale ta nejdůležitější věc je uvést to do procesu realizace. A na to potřebujeme i své fyzické aktivity. "bez práce nejsou koláče"

Rituál, modlitby, afirmace vám spíše pomohou danou věc ukotvit, potvrdit jej do Vesmíru, je to úkon, který uděláte na podporu. Riutál však je už něco více než třeba afirmace, Rituál je už něco, kde se můžete spojit s daným božstvem, bohem, bohyní. Bohem tím jednotným, Vesmírem (Jak říkám pojmenujte si božskou sílu dle sebe)


Jaký rituál vybrat?

Rituálu a magických formulací je opravdu mnoho, záleží na jaký záměr jej chcete použít. Nejčastěji mě lidé žádají o sepsání - vyhotovení rituálu na lásku, na peníze, práci ...

S láskou to má háček, ale ten je všude ve všem 

Nejčastější rituály jsou na lásku. Někdo se bojí, že by díky rituálu mohl nějak nedobrovolně ovlivňovat danou osobu proti své vůli. Což je a není pravda. Řeknu vám to asi takto. Ten, kdo s vámi nebude chtít být a nemá podle osudu - tahu duše tak s vámi nebude a rituál se většinou už při samotném procesu začne sám kazit a síla se začne sabotovat. Takže zde automaticky rituál ukončuji a mohu poslat třeba jen nějakou podpůrnou formulaci - afirmaci a buď to vyjde či ne. Pokud však se jedná jen o nějakou rozepři a pár se má opravdu rád, tak rituál vyjde vždy dobře. Ale já třeba než vůbec začnu tak si na to vyložím karty a nebo použiji kyvadélko či drahé kameny a optám se, zda mohu započít menší pomoc danému páru či nikoli. Opět, když se mi něco nezdá a nebo mi karty či jiné orákulum samo řekne a dá najevo, že to mám nechat být , tak od toho dávám ruce pryč.

Dobře jdou rituály na splnění přitáhnutí nějaké činnosti. Například pokud někdo dlouhodobě hledá práci, nebo má nějakou vizi a jen by chtěl jí ještě více podpořit tak zde jsou rituály vhodné a fungují skvěle. Také mohu doporučit rituály i co se týče nějaké vlastní vaší cesty, sebezasvěcení, stínové ženské hry atd. To používám třeba já sama dost často. Když mám pocit, že jsem něčím přehlcená a brání mi to pak v mém vlastním růstu, když se mi věci nakupí a jakoby mi padají klacky pod nohy, tak si udělám očistný rituál. Rituál se dá použít i když třeba řešíte nějaký vnitřní konflikt sám se sebou, nebo stojíte před velkými rozhodnutími a potřebujete opravdu podpořit fyzicky - prakticky své přání. Tam vždy Bůh, Bohyně, božstva prostě Vesmír zafunguje okamžitě a spojí všechny síly na to, aby vám pomohl.



Jaké známe rituály?

Například ... 

Andělské rituály - Napojení se na určitého Anděla, Archanděla (Nezapomínejte však, že bílá není vždy bílá a i Andělské rituály mají úplně stejnou kvalifikaci jako některé Vúdú rituály.

Samozasvěcující rituály (vždy se napojujete na své božstva - boha, kterého vzýváte, kterým vám je osobně nakloněn)

Křesťanské církevní rituály (Každá církev má svůj rituál - i samotný křest je rituálem)

Vúdú rituály - Původem s Haiti a Bali (Karibské rituály)

Satanské rituály - Satanisté mají také své rituály (ale o tom někdy jindy v jiném článku)

Rituálů je opravdu hromada a každá z nich je na různé záměry.

Jsou rituály nebezpečné?

A co není?

Spíše záleží jaký máte záměr, jaký je cíl.


Jak začít?

Tak já vám v tomto článku nebudu psát určité dané rituály, ale napíšu vám rituál, který se dá využít třeba na podporu vaší hojnosti, k nalezení materiálního blaha, hojnosti, práce, ...

Bylo by lepší kdyby jste uměli už základy vizualizace (pokud neumíte v brzké době napíši na to článek)

Budete potřebovat dvě svíce - zelená - hojnost, bílá očista, mohli byste použít klidně i třetí svíci a to v barvě hnědé což je uzemnění - praktičnost, bohyně Gaja plodnost, element Země.

Malý domácí rituál pro přitáhnutí hojnosti:

Příprava: Pokud máte jen bílou a zelenou tak tyto svíčky zapalte. Před rituálem je dobré si opláchnout vlažnou vodou celý obličej a ruce. Na ruce radí maličko do dlaní posypat sůl (Pomáhá vás ochránit, ale i uzemnit se)

Co budete potřebovat:

- 2 svíce - zelená barva, bílá barva,
- 1 stužku zelenou či tkaničku, nebo zelenou šnůrku
- papír a tužku

Důležité je klid mysli a tím začněte

Vezměte si tužku a papír. Když zapálíte obě svíčky chvilku se vycentrujte - uzemněte, meditujte. V klidu dýchejte, seďte v klidu a pokud k vám budou chodit myšlenky jiné než je vaše přání, vždy jej odhoďte na stranu ve vaší hlavě. Zprvu s tím budete mít problém. Zdálo by se, že na nic nemyslet je jednoduché, ale to je právě chyba lávky. Na nic nemyslet a uklidnit svou mysl je asi nejtěžší věc v  magii. Jsme totiž přehlcení informacemi, vnitřními problémy z venčí.

Až budete cítit, že jste připravení dívejte se do plamene jedné svíčky a tam začněte s vizualizací toho co chcete přitáhnout. V tomto případě to budou peníze, hojnost, štěstí v práci, atd. Představte si to tak jako by to bylo. Možná se u vizualizace začnete samovolně usmívat. Není to naškodu. Představte si jak peníze které potřebujete přicházejí, jak pracujete na tom či onom místě, ....

Důležitý je přítomný okamžik

Až skončíte z vizualizací tak máte před sebou papír a tužku. Na papír si sepište všechno co byste chtěli od rituálu získat. Nepište dlouhý seznam. Spíše jen danou věc. Pište vše heslovitě v přítomném okamžiku. Vyvarujte se slov - kéž bych, možná bych, ale ....

Pište to asi takto: 

Mám dobře placenou práci
Mám nové zaměstnání
Finančně se mi daří velmi dobře, .....

Nebo použijte i věty , ... "Přijímám vděčně do svého života vše dobré. Všechny mé potřeby jsou naplňovány nyní i vždycky"

Ukončení rituálu

Pokud jste hotový, nechte list ležet a znovu se zahleďte co nejupřímněji do ohně, znovu pracujte z vizualizací, ale u této vizualizaci poproste své osobní božstvo. Pokud nemáte svého vlastního patrona, můžete klidně požádat o pomoc nějakého vhodného Anděla či Archanděla.

Spojte se se svým přáním a dobrých duchem vašeho záměru. Poděkujte. Projevte vděčnost. Vděčnost je opravdu velmi silným prvkem všeho.

Ukončení rituálu je jednoduchý. Svíčky uhaste, list dejte do roličky a zavažte jej zelenou mašlí. List vložte tam, kde jej máte den co den na očích, ale zase tam, kde nikdo jiný než vy nechodí. Většinou jej dejte třeba do nočního stolku, nebo komody.

Rituálů je opravdu hodně a tak jsem sepsala zatím tento, i pro ty co jsou na samém začátku své cesty.

Fungujte v ostatních dny tak, jako kdyby jste žádný rituál nedělali. Jakoby zapomeňte na ten akt. Je lepší to vypustit teď z mysli, protože byste si mohli nevědomky hrát s myslí pak v negativním smyslu. Jen myslete prostě pozitivně. Zkuste negativitu opravdu hodit za zády, ať se děje co se děje. Mě vždy v tomhle pomáhá vizualizace přehození pláště. Představím si plášť utkaný z božské energie, který mám na sobě jako štít na ochranu ( o tom se rozepíši v jiném článku, pokud budete mít zájem o články jak na osobní ochranu).

Než myšlenky na dané přání buďte pozitivně naladěný. Vašim úkolem je spíše udržet se ve vysoké vibraci. Když vám vlastně bude pak díky vysoké pozitivní frekvenci bude ten cíl jedno tak tam jste zasáhli tu božskou nianci. nechali jste to na Vesmíru, Bohu. Když se napojíte tak vysoko a vaše mysl si řekne, vždyť je to jedno, už se smíříte z jakoukoliv variantou, tak tam se začnou dít zázraky. Protože nelpíte. Přání jste vyslali, rituál jste udělali. Můžete ale přání podpořit klidně nějakou prací na něčem. .....

Příklad:

Přišli jste o práci, nemáte vůbec nic. Myšlenky vám zahltila tma strachu co s vámi bude. Uchylíte se k modlitbám, afirmacím a pak i k rituálu hojnosti, abyste měli práci - ty peníze, ....

Vytvoříte si rituál či jiný akt tomu podobný, tak pak žijte tak jako byste žili normálně, podpořte to ale třeba tím, že si budete hledat práci, že půjdete tam a tam na brigádu, i když to nebude to co chcete, ... začnete chodit do práce, řešit úřady a Bum ono to příjde .... Znáte takovou tu událost, když jste na samém dnu a najednou přišla pomocná ruka, něco se vždy stalo, přišel ten člověk, ta věc, ... to něco a vy jste najednou před samotným dnem byli zase nahoře a máte se pak daleko lépe než kdybyste v té práci byli ještě dál , než kdyby jste v tom vztahu byli dál atd ..... Tak to je ono. Bůh. Vesmír. Vaše přání se stalo skutečností. Ale protože jste jakoby na to zapomněli. I když jste pro to ten akt udělali. Snad si rozumíme. někdy píšu dost kostrbatě.


Prostě vaše myšlenky jsou hybnou sílu onoho přání, uskutečnění. 
Použiji jednoduché slovo !VĚŘTE! Vžijte se do pocitu, že to máte. Zkuste ten pocit udržet v mysli, jen ten pocit, že máte ty peníze, tu práci ......

Pokud byste dělali tento rituál pro záměr přitáhnutí velkého obnosu je ještě dobré vytáhnout tři zlaté mince (dejme tomu třeba 3 x 20 Kč (kovové mince) a ty mějte položeny u svícnů u rituálu a po ukončení jej dejte na okno - parapet ( při tomto rituálu je dobré prosit Boha Ra z egyptského panteonu)



Jaké bohy poprosit o pomoc při přání materiálního blaha, hojnosti.

Fortuna - bohyně hojnosti a štěstí (podporuje především maminky s dětmi)
Copia  – bohyně bohatství a hojnosti
Aequitas  – bůh poctivých obchodů a obchodníků.
Ganéša - Sloní bůh radosti, štěstí a hojnosti (také ochrany)
Rohatý bůh Kernunnos
Lákšmí - Bohyně hojnosti, plodnosti, rodiny
Bůh Sors - bůh hojnosti a prosperity
Bohyně Moneta - Né ta banka Mometa, ale římská bohyně Moneta

Případně zde na blogu můžete se podívat do rubrik a určitě najdete vhodného boha, bohyni na vámi požadovaný atribut. Já nejlépe volím římské bohy a Hinduistické, případně Egyptské. Mojí patronkou však je Fortuna. Jak získat a najít patronátní božstvo, o tom bych se ráda rozepsala v jiných článcích, které na tomto blogu budou.

Potřebujete-li poradit, či požádat o výklad karet, nebo jinou spirituální práci pište si na email viz níže.

Napsala pro Vás Dariya, spiritualartem@gmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Obserwatorzy