sobota 15. srpna 2020

Sůl v magii a čarodějnictví

Sůl vždy patřila a patří mezi nejmocnější substance v magie. Využívá se k dochucení pokrmů, tak, ale i ochraně. Rozhazujeme ji na zem v případě, když se cítíme ohroženi útokem nehmotných, zlých duchů a mocných sil


Sůl a její historické využití 

V Německu, Normandii a Skotsku byla sůl posypána na máslo, aby se čarodějnice neubližovaly krávě, jejíž mléko se použilo k výrobě másla. Irský lidový lék vyzval k použití soli a přednesu modlitby, aby se vyléčily děti „zasažené kouzlem - uhranuté“.Sůl vždy poskytovala ochranu před čarodějnicemi, čarodějnicemi, démony, ..

Sůl a její použití v čarodějnictví

Sůl obecně se používá při rituální očistě, magické ochraně a požehnání. Některé čarodějnice umístí sůl do čtyř rohů místnosti, kde posypou tyto rohy v místnoti pro ochranu místnosti. Používá se v kouzlech čištění. Používá se k symbolizaci Země. Používá se i jako symbol Země na oltáři. Mořskou sůl lze použít jako živnou vodu díky skutečnosti, že pocházela z moře. Používá se v láhvi na lektvary. Může být použita jako oběť bohům. Někteří lidé to spojují s bohatstvím, prosperitou a hodně štěstí. Vytváří magickou ochrannou bariéru. K očistě odhoďte sůl, abyste odrazili zlovolné duchy a energie. Odpuzuje mnoho druhů zla. Pohlcuje psychické energie. Umístěte si je do koupele, abyste očistili a zbavili negativity.


Sůl a pověry

Pokud někdo při večeři rozsype sůl - shodí slánku či upustí, znamená to, že je na cestě násilná rodinná hádka. Považovažuje se za smůlu někomu půjčit sůl, protože to může vést ke sporům mezi dlužníkem a věřitelem. Dobrým způsobem, jak se tomuto problému vyhnout, je, pokud si od někoho odnesete šálku soli, místo toho jej vyplatíte cukrem nebo melasou. Zajímavé je, že v částech severní Anglie a Skotska je také považováno za smůlu půjčit sůl, většinou proto, že osoba, která si ji půjčuje, ji může použít jako magické spojení, aby vás proklínala. Sůl lze také použít k detekci přítomnosti čarodějnic: v Ozarks se věří, že čarodějnice nejedí moc soli, takže pokud si někdo stěžuje, že jídlo je příliš slané, může být s podezřením považována. Existuje také příběh, že okouzlený dobytek se nedotkne soli. Když vysypete trochu soli za své rameno, přinese vám hodně štěstí a udržíte zlo na úzdě.


Typy solí a jejich vlastnosti 

Himalájská sůl: Používá se obvykle k ochraně, zejména kolem domu a před zlovolnými duchy. Používá se také k očištění a odstranění všech negativních energií. Používá se v kouzlech k uvolnění z připoutání. Má jemné, ale silné uzemňovací a centrovací energie. Přináší prosperitu a hojnost do domu. Propaguje lásku, štěstí a přátelství. 

Černá sůl: Používá se hlavně k ochraně. Absorbuje a obsahuje jakoukoli negativitu. Lze použít i pro hexing. Odvádí zlo a chrání váš domov a věci. Černá sůl může být také použita k návratu kletby a negativních energií zpět. Práce s temným měsícem. 

Mořská sůl: Pposvátná božským vodám a často používaná pro čarodějnice a čaroděje, kteří pracují s mořskými duchy. Používá se k vysvěcení. Běžně se používá k vytváření magických kruhů. Používá se také k ochraně. Lze použít v kletbách. Je spojena s čistotou, ochranou, očištěním a požehnáním.



Namasté Dariya

spiritualartem@gmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Obserwatorzy